Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.05.2015

Premierul Chiril Gaburici solicită demararea unei anchete în cazul concesionării Aeroportului Chișinău

Premierul Chiril Gaburici solicită demararea unei anchete în cazul concesionării Aeroportului Chișinău

În cadrul ședinței Executivului, Prim-ministrul Chiril Gaburici a cerut ministerelor de resort informaţii suplimentare privind condiţiile în care a fost semnat contractul cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
„Am primit de la Centrul Național Anticorupție (CNA), Ministerul Economiei, Autoritatea Aeronautică Civilă și Ministerul Afacerilor Interne un raport despre situația de la Aeroport. În urma acestor analize, vreau ca Ministerul Justiției și Ministerul Economiei să prezinte, în cel mult o săptămână, condițiile în care a fost semnat contractul cu privire la concesionarea Aeroportului. Din câte am înțeles, contractul a fost semnat în condiții neloiale pentru alți participanți”, a menționat Chiril Gaburici.
 
De asemenea, Premierul a solicitat Ministerului Afacerilor Interne și CNA ca, în baza probelor acumulate, să urgenteze investigațiile și să pornească cauze penale pe factorii de decizie de la Aeroportul Internațional Chișinău. „În anul 2013 au fost prezentate informații eronate Guvernului și în baza acestora a fost luată decizia de a da în concesiune Aeroportul. Rog și Procuratura să se autosesizeze în acest caz”, a menţionat șeful Executivului.
 
Premierul a mai precizat că, în acea perioadă, Ilan Shor era Președintele Consiliului de Administrare a Băncii de Economii, Unibank și Avia Invest. „În acest caz poate fi vorba de abuz în serviciu în interes personal. Au fost transferate ilegal mijloace financiare pe contul companiei Avia Invest, ceea ce a cauzat daune de proporții deosebit de mari intereselor publice. La 13 mai curent, a fost pornită o cauză penală și vreau să verificăm toate acțiunile făcute în această perioadă, în special ceea ce ține de transferurile ilegale. Trebuie să investigăm toate persoanele implicate”, a încheiat Premierul Chiril Gaburici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus