Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.05.2015

Premierul cere numirea șefului Inspectoratului General al Poliției prin concurs public

Premierul cere numirea șefului Inspectoratului General al Poliției prin concurs public

Solicitarea a fost făcută în debutul ședinței de astăzi a Executivului. Potrivit legislaţiei, ministrul Afacerilor Interne trebuie să propună Guvernului un candidat pentru funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).
 
„De două luni nu avem șef la IGP, iar această situație nu este normală. Legislația spune că șeful IGP trebuie să fie propus de către ministrul Afacerilor de Interne, dar nu este prevăzut mecanismul de selectare a acestuia. De aceea, vreau să facem un concurs public și transparent pentru selectarea candidatului la funcția de șef al Inspectoratului. În acest sens, solicit ca, în următoarele două săptămâni, să fie stabilite și publicate pe site-ul IGP criteriile în baza cărora va fi ales noul șef”, a subliniat Chiril Gaburici. Premierul a propus ca interviurile candidaților să fie transmise on-line, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
Totodată, Șeful Executivului a solicitat ca să fie creată o comisie de concurs pentru  această funcție, din care să mai facă parte câte un reprezentant din partea Parlamentului, Președinției, societății civile, partenerilor de dezvoltare. Timp de o lună să avem deja un candidat clar la funcţia respectivă”, a conchis Prim-ministrul.
 
La începutul ședinței, Premierul a mai cerut Ministerului Afacerilor Interne să verifice informațiile precum că șeful adjunct al IGP s-ar fi deplasat cu numere de înmatriculare false. „Ieri, în mass-media, a apărut informația că șeful adjunct al IGP se deplasează cu un automobil cu numere false de înmatriculare. Rog să inițiați o anchetă în acest sens. Dacă informația se adeverește, persoana care a încălcat legea să fie trasă la răspundere”, a spus Chiril Gaburici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus