Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.05.2015

Ponta: Joi mă văd la Chișinău cu premierul Republicii Moldova

Ponta: Joi mă văd la Chișinău cu premierul Republicii Moldova

Premierul Victor Ponta a anunțat că joi dimineață va discuta la Chișinău cu premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici.
"Mâine dimineață o să mă văd la Chișinău cu premierul Moldovei, împreună cu domnul ministru Tudose, cu proiectele de la educație, cu proiectele pe care le avem în lucru și cu un semnal foarte clar că România, în ansamblul său — am vorbit și cu președintele (...)—, susține necondiționat parcursul proeuropean al Moldovei", a precizat Ponta miercuri la începutul ședinței Guvernului.

Șeful Executivului le-a cerut miniștrilor "care au derulat proiecte anul trecut și acum s-au mai încetinit" să precizeze în ce stadiu sunt aceste proiecte, ținând cont că România dorește să fie în continuare cel mai important și mai serios partener al Moldovei.

"Să îmi spuneți exact în ce stadiu suntem și noi să fim în continuare, cum am fost în 2014, cel mai serios și mai important partener al Moldovei, cei care au venit și cu bani, adică, nu doar cu susțineri din vorbe și cei care am investit bani acolo, bani ai contribuabilului român, pentru un lucru care cred că merită și care ține de obligația noastră", a afirmat premierul.

Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului Republicii Moldova a informat miercuri că prim-ministrul României, Victor Ponta, va efectua joi o vizită la Chișinău și va avea o întrevedere cu omologul Chiril Gaburici.

Cei doi premieri vor avea o discuție tete-a-tete la Reședința de Stat, care va fi urmată de ședința delegațiilor Guvernelor României și al Republicii Moldova, a precizat sursa citată.

Ulterior, Victor Ponta și Chiril Gaburici vor susține o conferință de presă comună, scrie Agerpres.

Ultima întâlnire dintre cei doi premieri a avut loc la 24 aprilie, cu ocazia Summitului de Pace de la Istanbul, unde Victor Ponta și Chiril Gaburici au avut o discuție informală, calificată de premierul român ca fiind "foarte bună și prietenească".

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus