Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-05-19/lansarea-proiectului-ereciclare-39693.html
Data: May 19, 2015 (19:01)

Lansarea proiectului e-Reciclare

Primăria municipiului Chişinău, în parteneriat cu RecWaste SRL, operator autorizat pentru colectarea și reciclarea deșeurilor ale echipamentelor electrice și electronice anunță lansarea proiectului e-Reciclare#1, ce are drept scop crearea unui sistem de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice de la cetățeni și agenți economici.

Astfel, sâmbătă, 23 mai 2015, între orele 12:00 - 18:00 la terasa localului Tipografia 5, situată la interescția străzilor Veronica Micle și Alexandr Pușkin, va avea loc prezentarea proiectului urmată de o acțiune de colectare a echipamentelor electrice și electronice cu denumirea e-Reciclare #1. În acest context, locuitorii municipiului care dețin echipamente electrice și electronice defectate sau uzate moral au posibilitatea să le transmită gratuit pentru reciclare. Organizatorii proiectului oferă garanția că după finalizarea acțiunii, toate echipamentele colectate vor fi expediate spre reciclare.

Ce echipamente pot fi reciclate?
Baterii uzate, surse de alimentare, încărcătoare pentru telefoanele mobile, computere, imprimante, tastatură computer, aparate foto, jucării, fiare de călcat, fenuri de uscat, cabluri diverse, aspiratoare, cuptoare cu microunde, televizoare, video casetofoane si alte echipamente de uz casnic sau larg consum ce funcționeaza pe bază de energie electrică sau baterii.


Detalii suplimentare privind proiectul e-Reciclare pot fi găsite pe pagina web  http://e-reciclare.md