Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.05.2015

Grupul de lucru interministerial responsabil pentru actualizarea Tarifului Vamal Integrat al Republicii Moldova (TARIM) s-a întrunit în prima ședință

Potrivit Serviciului Vamal, grupul de lucru interministerial, va revizui toate actele permisive la import/export (licențe, autorizații, certificate), în vederea stabilirii exacte a codului mărfii conform Nomenclaturii combinate a Republicii Moldova și introducerii în baza de date automatizată TARIM.

Astfel, informația despre toate acte permisive (certificate, licențe, autorizații) necesare importului/exportului va fi simplu de găsit prin accesarea unei baze de date automatizate TARIM, care este gestionată de către Serviciul Vamal și publicată pe pagina www.customs.gov.md.

Activitatea Grupului de lucru se încadrează în măsurile de facilitare a comerțul internațional. Astfel, datorită actualizării TARIM-ului exportatorii și importatorii, vor avea o certitudine și previzibilitate privind lista actelor permisive necesare pentru import/export, ceea ce va simplifica procedurile de vămuire, va reduce timpul și costurile aferente comerțului internațional. Totodată această va asigura aplicarea uniformă a măsurilor netarifare, va minimiza riscul corupției și va apropia Republica Moldova la standardele Europene în domeniul comerțului transfrontalier.

Grupul de lucru a fost instituit prin Dispoziția Primului-ministru nr. 45-d din 28 aprilie 2015. Din grupul de lucru fac parte reprezentanții Serviciului Vamal (coordonatorul Grupului), Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii, Ministerului Culturii, Ministerului Mediului, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Agenției Medicamentelor, Serviciului de Informații și Securitate, Camerei de Licențiere, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Naționale de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice, Secretariatului Consiliului Economic de pe lîngă Prim-ministru.

Rezultatele activității grupului vor fi prezentate Guvernului în termen de 3 luni.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus