Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.05.2015

Deputații din Comisia protecție socială, sănătate și familie studiază experiența Sloveniei în domeniul sănătății publice

Deputații din Comisia protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului Republicii Moldova efectuează o vizită de lucru în Slovenia, în perioada 16-20 mai 2015.

Din componența delegației conduse de Președintele comisiei Oxana Domenti fac parte deputații Valentina Stratan, Gheorghe Brega, Boris Golovin, Petru Știrbate și Elena Hrenova.

Parlamentarii moldoveni se vor familiariza cu experiența Sloveniei în domeniul sănătății publice și a politicilor de sănătate implementate, organizarea și funcționarea instituțiilor de sănătate publică, vor prelua bunele practici în domeniul prevenirii și controlului problemelor de sănătate publică.

Potrivit programului, la Ljubljana delegația Parlamentului Republicii Moldova va avea întrevederi cu oficiali de la Ministerul Sănătății al Sloveniei, Institutul de Sănătate Publică și Inspectoratul de Sănătate. Deputații moldoveni vor mai purta discuții cu parlamentarii din Comisia de profil a Parlamentului Sloveniei. Totodată, parlamentarii vor efectua o vizită la Laboratorul național de sănătate, mediu și alimentație din orașul Maribor, precum și la Departamentul de sănătate publică din localitate.

Vizita de lucru în Slovenia a deputaților din Comisia protecție socială, sănătate și familie are loc la invitația Organizației Mondiale a Sănătății, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus