Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.05.2015

Delapidări de milioane, polițiști acuzați de protecționism și zeci de persoane reținute

Angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii de transport, au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, o operațiune de amploare pe teritoriul țării, în cadrul căreia au fost reținuți câțiva angajați ai Întreprinderii de stat „Calea ferată din Moldova” și mai mulți complici ai acestora.
 
Operațiunea a avut loc în baza unui dosar penal intentat pentru sustrageri în proporții desosebit de mari, în cadrul căruia sunt vizate două grupări criminale specializate în delapidări de carburanți, din care făceau parte și angajații "CFM" și care își desfășurau activitatea în Nordul și Sudul țării (Basarabeasca și Ocnița).
       
În urma acțiunilor speciale de investigații desfășurate, s-a stabilit că angajații "CFM" sustrăgeau carburanții din Locomotivele de tren, cu scopul comercializării ulterioare, iar angajații Inspectoratelor de poliție teritoriale, Inspectoratului Național de Investigații, Inspectoratului Național de Patrulare și ai Departamentului Poliției de Frontieră le ofereau acestora protecție.
 
În cadrul operațiunii au fost reținute în flagrant delict mai multe persoane și efectuate percheziții la domiciliile și în automobilele acestora, unde au fost depistate sume de peste 400000 de lei proveniența cărora nu poate fi justificată, zeci de tone de motorină, pompe și arme deținute ilegal.
 
După constatarea implicării polițiștilor în schemele criminale, Procuratura de transport a intenat adițional o cauză penală pe faptul coruperii pasive, abuz de putere și depăşirea atribuţiilor de serviciu, în privinţa poliţiștilor bănuiți.
 
La moment, 7 persoane din numărul total de reținuți se află în izolator, fiind puși sub arest pentru 15 zile.
 
Urmează a fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii suplimentare, în scopul stabilirii implicării și altor persoane în aceste scheme criminale, anunță Serviciul relații publice al SPIA.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus