Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.05.2015

Andrian Candu a avut o întrevedere cu președintele Legislativului din regiunea transnistreană

Andrian Candu a avut o întrevedere cu președintele Legislativului din regiunea transnistreană

După aproape 13 ani de încetarea contactelor oficiale, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Legislativului din regiunea transnistreană, Mihail Burla.

Întâlnirea a avut loc la inițiativa Președintelui Parlamentului, cu susținerea Oficiului din Bender al Misiunii OSCE în Republica Moldova, în scopul impulsionării dialogului cu regiunea transnistreană. 

Discuțiile au durat circa 3 ore, timp în care Andrian Candu și Mihail Burla au abordat mai multe subiecte de ordin social-economic, inclusiv crearea unui grup de dialog între deputați, participarea Universității de Stat din Tiraspol la programul european pentru învățământul superior „Erasmus”, extinderea zonei de intervenție a SMURD-ului în stânga Nistrului, medierea procesului de dialog între camerele de comerț și industrie.

Un subiect aparte al discuțiilor s-a referit la importanța proiectelor de infrastructură comună, în special în domeniile telefoniei, electrificării căii ferate și a serviciilor medicale de urgență. Părțile au mai discutat aspecte privind comerțul extern începând cu 1 ianuarie 2016.

Andrian Candu și Mihail Burla au stabilit ca prima acțiune comună să aibă loc la Chișinău, oferindu-se să sărbătorească Ziua Internațională a Copilului alături de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului. Copiii vor avea ocazia să discute pe îndelete cu Andrian Candu și Mihail Burla, care le vor pregăti mai multe surprize.

„Sper foarte mult ca etapă cu etapă, cu pași mici și poate cu mai puțină politică să reușim astfel încât dialogul nostru este fie unul continuu, permanent și multe elemente care sunt umane, în primul rând, să-și găsească realizarea, iar ulterior să găsim soluții și pentru alte procese”, a declarat Andrian Candu.

La rândul său, Mihail Burla s-a arătat convins că asemenea întâlniri sunt absolut necesare, pentru că anume prin dialog și comunicare se pot rezolva multe. „Sper că dialogul nostru va continua, iar noi vom depune toate eforturile pentru a păstra pacea pe ambele maluri ale Nistrului și pentru a găsi soluții la problemele existente”, a declarat Mihail Burla, adăugând că, în calitate de aleși ai poporului, deputații trebuie să facă astfel încât cetățenii de pe ambele maluri să trăiască mai bine.

Ulterior, Andrian Candu și Mihail Burla au vizitat școala medie „Alexandru cel Bun”, care se află în același sediu cu Misiunea OSCE din Bender, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus