Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-05-15/shoferul-unui-microbuz-de-linie-care-a-accidentat-mortal-o-fetitza-a-fost-condamnat-39653.html
Data: May 15, 2015 (12:59)

Şoferul unui microbuz de linie, care a accidentat mortal o fetiţă a fost condamnat

Procuratura mun.Chişinău informează despre condamnarea la 3 ani închisoare a şoferului microbuzului de pe ruta 120, care acum un an a accidentat mortal o minoră pe o trecere de pietoni. De asemenea, inculpatul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 4 ani şi obligat de a achita părinţilor victimei un prejudiciu material de 70 mii lei.

Verdictul a fost dictat de Curtea de Apel Chişinău, după ce procurorii au demonstrat vinovăţia inculpatului de comiterea infracţiunii prevăzute de art.264 alin.(3) Cod penal (încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane).

Cazul a avut loc pe 4 iulie 2014, pe o trecere de pietoni de pe şos.Hînceşti din direcţia str.Ialoveni spre str. Spicului, cînd inculpatul, aflîndu-se la volanul unui microbuz de pe ruta 120 a tamponat mortal o minoră, care traversa strada împreună cu mama sa. La scurt timp după impact, fetiţa în vîrstă de 5 ani, a decedat în drum spre spital.

De asemenea, pe rolul instanţei de judectă se află cauza penală de învinuire a şoferului de microbuz de pe ruta 155, care, pe 2 iulie 2014 a fost implicat într-un grav accident rutier la intersecţia străzilor Alexei Şciusev cu Mihai Eminescu. În urma impactului, maxi-taxi-ul s-a răsturnat, 11 persoane, printre care 3 copii, fiind internaţi în spital, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.