Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.05.2015

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Johannes Hahn, comisar european pentru politică de vecinătate și negocieri pentru extindere

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Johannes Hahn, comisar european pentru politică de vecinătate și negocieri pentru extindere

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut joi, 14 mai 2015, la Bratislava, o întrevedere cu Johannes Hahn, comisar european pentru politică de vecinătate și negocieri pentru extindere.

Comisarul Hahn a salutat menţinerea unei dinamici pozitive a dialogului politic RM-UE şi stadiul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE, subliniind importanţa continuării procesului de implementare a agendei de reforme asumate de către Republica Moldova. Referitor la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga, părţile au discutat despre  necesitatea unei abordări diferenţiate şi bazate pe performanţele individuale ale fiecărei ţări. De asemenea, oficialii au efectuat un schimb de opinii privind procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, pledând pentru continuarea necondiţionată a negocierilor în formatul 5+2.

În calitatea sa de președinte în exercițiu al Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN), dna Gherman a informat oficialul european despre agenda Republicii Moldova pentru perioada deţinerii preşedinţiei în cadrul Organizației (1 ianuarie – 30 iunie 2015), menționând drept prioritar obiectivul consolidării  dialogului dintre OCEMN şi Uniunea Europeană.

La rândul său, comisarul Hahn a salutat intențiile președinției moldovenești orientate spre dinamizarea interacțiunii dintre cele două structuri internaționale și a subliniat interesul UE pentru un dialog continuu şi identificarea  proiectelor concrete de interes comun.

Potrivit MAEIE, ministrul Natalia Gherman l-a invitat pe comisarul european Johannes Hahn la reuniunea Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe ai statelor membre OCEMN, care se va desfășura pe 18 iunie curent, la Chișinău. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus