Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.05.2015

Premierul a convocat o şedinţă de urgenţă pe „cazul George Simion”

Prim-ministrul Chiril Gaburici i-a convocat de urgenţă pe ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, şi şeful Serviciului Informaţii şi Securitate, Mihai Balan, pentru un raport pe marginea faptului expulzării cetăţeanului George Simion. 

Ministrul Afacerilor Interne l-a informat pe Premier despre motivele deciziei de expulzare şi modul de stabilire a statutului de persoană indezirabilă.

Prim-ministrul a solicitat să fie verificat dacă la baza acestei decizii au stat concluziile unei analize complexe, dacă au fost luate în calcul toate circumstanţele şi dacă au fost respectate drepturile şi libertăţile cetăţeanului George Simion.

Prim-ministrul l-a atenţionat pe ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, despre inadmisibilitatea prezentării cu întârziere a informaţiei de acest gen, care prezintă interes social sporit şi poate aduce repercursiuni cu caracter diplomatic.

De asemenea, Premierul a solicitat coordonarea, în prealabil, a unor astfel de decizii pe viitor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus