Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-05-14/mae-ambasada-rom-niei-la-chi-inau-a-solicitat-clarificari-privind-situa-ia-unui-rom-n-re-inut-in-rep-39629.html
Data: May 14, 2015 (09:45)

MAE: Ambasada României la Chișinău a solicitat clarificări privind situația unui român reținut în Republica Moldova

Ambasada României la Chișinău a făcut mai multe demersuri pe lângă autoritățile din Republica Moldova și a cerut clarificări în legătură cu situația cetățeanului român George Simion, după ce a aflat din surse publice, miercuri, despre reținerea lui de către reprezentanți ai Biroului Migrație și Azil al țării vecine.

"Ambasada României la Chișinău a aflat în după-amiaza zilei de 13 mai 2015, din surse publice, despre reținerea, de către reprezentanți ai Biroului Migrație și Azil al Republicii Moldova, a cetățeanului român George Simion. Misiunea diplomatică a luat imediat legătura cu autoritățile competente ale Republicii Moldova — Ministerul Afacerilor Interne și Biroul Migrație și Azil — și a solicitat clarificări. O cerere formală în acest sens a fost adresată Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova", se arată într-un comunicat al MAE remis AGERPRES.

Sursa citată precizează că, "în paralel, Ambasada l-a contactat pe cetățeanul român, pentru a asigura întreaga asistență care ar fi putut fi necesară".

"Domnul George Simion a informat misiunea diplomatică cu privire la situația sa, fără a formula solicitări concrete. În prezent, cetățeanul român este în drum spre România", precizează MAE de la București.

În comunicat se mai arată că "Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Chișinău, păstrează în atenție cazul, pentru obținerea tuturor informațiilor clarificatoare", screie Agerpres.