Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-05-13/stephane-bride-participa-la-reuniunea-anuala-berd-39611.html
Data: May 13, 2015 (13:53)

Stephane Bride participă la Reuniunea Anuală BERD

Viceprim-ministrul, Stephane Bride, ministru al Economiei, în calitatea sa de guvernator al Republicii Moldova la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), va participa la Reuniunea Anuală a Bordului de Guvernatori al BERD, ce va avea loc în perioada 14 – 15 mai la Tbilisi, Georgia.

În cadrul celei de-a 24-a ediții a Reuniunii BERD, Vicepremierul va efectua o prezentare de ansamblu a climatului de afaceri din Republica Moldova. Totodată, în cadrul reuniunii BERD va fi organizat un Forum de afaceri, la care delegația moldovenească va expune oportunitățile investiționale în diverse sectoare ale economiei naționale.

De asemenea, Stephane Bride va avea o întrevedere de lucru bilaterală cu Preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, în cadrul căreia vor fi discutate noi oportunități de colaborare pentru proiecte de dezvoltare.

Genericul ediției din acest an al Reuniunii BERD este „Investind pentru schimbare”. Astfel, discuțiile se vor axa pe promovarea investițiilor sustenabile și a instrumentelor de investiții inovative pentru un viitor economic durabil prin consolidarea instituțiilor, promovarea integrării regionale și soluționarea provocărilor economice globale.

BERD este o instituţie financiară internaţională fondată la 29 mai 1990, care, în prezent, reunește 64 de ţări. Moldova este membru al BERD din anul 1992, anunță un comunicat al Ministerului Economiei.