Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.05.2015

Coraportorii APCE efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova

 Coraportorii APCE efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova

Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Lise Christoffersen și Piotr Wach efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 13-16 mai.

Programul vizitei include întrevederi cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, Prim-ministrul Chiril Gaburici. Coraportorii APCE vor mai discuta cu deputații din delegația Parlamentului Republicii Moldova la APCE, cu președinții fracțiunilor parlamentare și cu liderii unor partide politice.

Programul mai cuprinde întrevederi cu Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, Directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru și Procurorul General, Corneliu Gurin. Coraportorii vor mai discuta cu Viceprim-ministrul responsabil de reintegrare, Victor Osipov, Viceministrul Afacerilor Externe și al Integrării Europene, Andrei Galbur,  Ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, Ministrul Justiției, Vladimir Grosu, Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai și Președintele Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, Oxana Gumennaia. Totodată, coraportorii APCE vor mai avea întâlniri cu reprezentanții organizațiilor internaționale de la Chișinău, ai societății civile și mass-media.

Coraportorii APCE vor efectua o vizită și în UTA Găgăuzia, unde vor avea întrevederi cu Guvernatorul autonomiei, Irina Vlah, Președintele Adunării Populare, Dumitru Constantinov și reprezentanții societății civile, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus