Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.05.2015

Programul de participare a Republicii Moldova la Expo Milano 2015 a fost prezentat

Programul de participare a Republicii Moldova la Expo Milano 2015 a fost prezentat

Ministerul Economiei și Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor (MIEPO) au făcut o prezentare a Programului de participare a Republicii Moldova la Expo Milano 2015, care a inclus un sumar al evenimentului de inaugurare a Pavilionului RM de la ExpoMilano 2015, agenda pentru următoarele luni, impresii după primele zile de expoziție.
 
La eveniment a participat viceministrul Economiei, Tudor Copaci, viceministrul Culturii , Igor Șarov, directorul MIEPO, Dona Școla, președintele CCI, Valeriu Lazăr, reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie bilaterale (moldo-italiană), reprezentanți ai asociațiilori de producători (ANTRIM, ONVV, Moldova-Fruct ș.a.).
 
Vorbind despre importanța participării țării noastre la Expoziția mondială de la Milano în premieră cu un pavilion propriu, Tudor Copaci a subliniat că acesta este un eveniment de anvergură pentru creșterea notorietății și vizibilității ţării noastre pe plan mondial. Totodată, este o oportunitate pentru promovarea industriilor agroalimentare, vitivinicole și textile a țării noastre pe piața Uniunii Europene și o ocazie unică pentru companiile moldovenești, interesate de parteneriate internaționale și export.
 
”Scopul participării țării noastre la EXPO Milano este formarea brandului economic al țării, promovarea exporturilor, stabilirea noilor relații comerciale, promovarea imaginii țării ca destinație cu potențial atragere a investițiilor, turistic, inclusiv prin promovarea valorilor culturale și tradițiilor. Mesajul-cheie pe care dorim să-l transmitem este acela de a face Moldova cunoscută din perspectiva industriilor noastre agroalimentare tradiționale, care sunt în strinsă legătură cu tematica generală a expoziției”, a spus viceministrul Economiei.
 
Programul participării RM la Expo Milano 2015 include prezentarea potențialului investițional și comercial al țării noastre în cadrul unei agende de evenimente specializate, menite să reflecte sectoarele prioritare ale economiei naționale. Din luna mai până în octombrie vor fi desfăşurate programe B2B pentru vinificatori, producătorii de fructe, antreprenorii din industria textilă, sectorul turistic, etc. În luna octombrie va avea loc "Conferința mondială a distribuitorilor de vinuri moldovenești", care va include o prezentare publică cu degustarea celor mai bune vinuri moldovenești, precum și prezentarea acestora pentru presa locală de specialitate și o conferință cu participarea distribuitorilor internaționali, a rețelelor de comerț și a producătorilor de utilaj. De asemenea, sunt planificate vizite și ateliere de lucru la companiile italiene, producătoare de vinuri. În luna iunie, în cadrul agendei de business-to-business va fi lansat evenimentul ”Investor Day” dedicat promovării atractivității investiționale a Moldovei.
 
Amintim că la 1 mai a fost inaugurat Pavilionul Republicii Moldova la Expo Milano 2015, cea mai mare expoziție universală din lume și, totodată, cel mai mare eveniment organizat vreodată cu tematica "Hrănirea planetei, Energie pentru viață".
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, participarea Republicii Moldova la Expo Milano 2015 cu propriul pavilion a fost decisă în 2011, prin Hotărâre de Guvern. Proiectul a fost gestionat de MIEPO și comitetul organizatoric din care fac parte reprezentanți ai tuturor instituțiilor implicate în acest proces.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus