Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-05-12/damon-wilson-sua-vor-oferi-expertiza-tehnica-necesara-republicii-moldova-pentru-a-i-consolida-capaci-39579.html
Data: May 12, 2015 (09:18)

Damon Wilson: SUA vor oferi expertiza tehnică necesară Republicii Moldova pentru a-și consolida capacitățile în sectorul energetic

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi  a avut astăzi o întrevedere cu delegația Consiliului Atlantic, aflată într-o misiune de documentare, condusă de vicepreședintele Damon Wilson.
 
Asigurarea securității energetice a țării noastre, atragerea investițiilor străine directe în sectorul energetic, intensificarea cooperării dintre SUA și Moldova, au fost principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii.
 
Părțile au discutat despre importanța sporirii independenței energetice a Republicii Moldova, prin identificarea surselor alternative și stimularea producției interne de energie. În acest context, Valeriu Triboi a menționat că eliminarea dependenței energetice față de Rusia, interconectarea la piața energetică europeană și modernizarea sectorului energetic sunt acțiuni prioritare pentru țara noastră.
 
Potrivit Ministerului Economiei, Damon Wilson a dat asigurări că SUA vor oferi expertiza tehnică necesară Republicii Moldova pentru a-și consolida capacitățile în sectorul energetic, în special în ceea ce ține de sporirea capacității de producere locală a energiei. Totodată, vicepreședintele Consiliului Atlantic a menționat că va oferi asistență și în stabilirea de parteneriate de  investiții.