Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-05-11/premierul-chiril-gaburici-a-cerut-supravegherea-stricta-a-lui-ilan-shor-pentru-a-exclude-plecarea-di-39571.html
Data: May 11, 2015 (09:54)

Premierul Chiril Gaburici a cerut supravegherea strictă a lui Ilan Shor, pentru a exclude plecarea din țară a acestuia

Solicitarea a fost adresată Ministerului Afacerilor Interne, la ședința operativă a Cabinetului de miniștri din această dimineață, care s-a desfăşurat la Ministerul Justiţiei. 
 
„Domnule ministru Balan, în presă au apărut informații precum că Ilan Shor ar putea părăsi țara. Dat fiind faptul că omul de afaceri este învinuit în dosarul penal deschis pe marginea delapidărilor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, vă rog, în perioada în care Shor se află în arest la domiciliu, să intensificați monitorizarea locuinței acestuia, astfel încât să nu ne pomenim în situația că a dispărut din țară și nu poate fi găsit. La moment, situația din sistemul financiar-bancar este extrem de importantă pentru țară. De aceea, nu ne putem permite nici un fel de eroare de sistem în acest caz”, a subliniat Premierul Chiril Gaburici.
 
Săptămâna trecută, după ce șeful Centrului Național Anticorupție a declarat, în plenul Parlamentului, că o parte din banii dispăruți din bănci s-ar afla, sub anumite forme, în investițiile care au loc în Aeroportul Internaținal Chișinău, Prim-ministrul a solicit convocarea de urgență a unui grup de lucru interdepartamental, care să prezinte un raport privind posibilele încălcări la aeroport.
 
Grupul interdepartamental, coordonat de către Centrul Național Anticorupție, în comun cu Autoritatea Aeronautică Civilă, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor urmează să prezinte Guvernului, până la sfârșitul acestei săptămâni, o analiză complexă a situației privind posibilele încălcări la aeroport, să identifice dacă există sau nu încălcări, care sunt ele și cine se face vinovat.
 
În cadrul ședinței operative de astăzi, miniștrii au prezentat Premierului Chiril Gaburici rapoarte complexe privind valorificarea fondurilor oferite Republicii Moldova de către partenerii externi. De asemenea, au fost analizate restanțele la acest capitol și acțiunile ce urmează a fi întreprinse de fiecare instituție, pentru a valorifica eficient banii oferiți, potrivit unui comunicat al Executivului.