Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-05-11/consiliul-atlantic-este-gata-sa-ofere-consultantza-guvernului-republicii-moldova-in-realizarea-obiec-39574.html
Data: May 11, 2015 (12:49)

Consiliul Atlantic este gata să ofere consultanţă Guvernului Republicii Moldova în realizarea obiectivelor sale prioritare

Declaraţia a fost făcută de către Vicepreședintele Consiliului Atlantic, Damon Wilson, în cadrul întrevederii delegației Consiliului cu Prim-ministrul Chiril Gaburici, care a avut loc astăzi, la Chişinău. Discuţia s-a axat pe subiecte ce vizează cooperarea moldo-americană şi perspectivele de extindere a acesteia.
 
Premierul a exprimat gratitudine partenerilor americani pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova şi a punctat obiectivele principale ale Guvernului de la Chişinău. Chiril Gaburici a subliniat că cele trei priorităţi - unitatea naţională, supremaţia legii şi economia sustenabilă – pot fi asigurate în cazul în care vor fi înregistrate rezultate reale în lupta cu corupţia. Premierul s-a arătat încrezător că acest lucru este important şi pentru restabilirea încrederii oamenilor din ţară şi de peste hotare, dar şi pentru avansarea în ceea ce priveşte dezvoltarea economică a Republicii Moldova.
 
„Trebuie să ne concentrăm pe atragerea investiţiilor, identificarea domeniilor ce au potenţial de dezvoltare şi valorificarea oportunităţilor de colaborare cu partenerii externi. Având în vedere poziţionarea geografică avantajoasă a Republicii Moldova, există premise reale pentru a dezvolta proiecte comune de colaborare comercial-economică şi investiţională în diverse sectoare. În acest sens, mizăm pe asistenţa şi expertiza SUA, pledăm pentru continuarea proiectelor lansate şi iniţierea unor noi parteneriate”, a spus Chiril Gaburici. 
 
La rândul său, Damon Wilson a menţionat că ţara sa va sprijini în continuare eforturile de modernizare şi asigurare a stabilităţii în Republica Moldova, ţinând cont şi de situaţia regională. Oficialul american a confirmat disponibilitatea Consiliului Atlantic de a oferi expertiză ţării noastre, în special în sectorul energetic şi cel financiar. 
 
„Suntem aici ca să analizăm situaţia şi să identificăm opţiunile posibile de susţinere a Republicii Moldova şi a altor ţări din regiune, pentru a evita pericolele şi a face faţă provocărilor”, a menţionat Damon Wilson.
 
Delegația Consiliului Atlantic, condusă de Damon Wilson, se aflată într-o vizită de documentare, de două zile, la Chişinău. Consiliul Atlantic este unul dintre cele mai influiente centre analitice din SUA, care activează în domeniul afacerilor internaționale, oferind expertiză și consultanță reprezentanților Administrației şi  Congresului SUA, precum și comunităţii oamenilor de afaceri americani., anunță un comunicat al Guvernului.