Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.05.2015

SUA vor continua să sprijine Republica Moldova în consolidarea statului de drept și dezvoltarea mediului de afaceri

SUA vor continua să sprijine Republica Moldova în consolidarea statului de drept și dezvoltarea mediului de afaceri

SUA vor continua să sprijine Republica Moldova în consolidarea statului de drept și dezvoltarea mediului de afaceri. Declarația a fost făcută de Secretarul de Stat Adjunct pentru Comerț, Bruce Andrews, în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului Andrian Candu.

”Vă vom oferi tot sprijinul necesar în dezvoltarea țării deoarece vrem să vedem Republica Moldova o țară de succes, puternică și prosperă”,  a declarat oficialul american, încurajând autoritățile de la Chișinău în continuarea agendei de reforme.

Andrian Candu a mulțumit autorităților americane pentru sprijinul important oferit Republicii Moldova, inclusiv prin intermediul diferitor programe de dezvoltare. În ultimii 22 de ani, Republica Moldova a beneficiat de asistență financiară din partea SUA în valoare totală de circa 1,2 mld dolari SUA, inclusiv 20,66 milioane dolari în anul 2014.

Potrivit Președintelui Parlamentului, reforma justiției, dezvoltarea statului de drept și combaterea corupției reprezintă obiective principale pentru autoritățile de la Chișinău, iar realizarea acestora va contribui la crearea unui mediu de afaceri atractiv pentru investitori. ”Există voință politică, care, îmbinată cu sprijinul partenerilor de dezvoltare și aplicarea prevederilor Acordului de Asociere și a celui de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, ne vor ajuta să îmbunătățim mediul de afaceri din Republica Moldova și climatul investițional”, a menționat Andrian Candu.

În cadrul întrevederii Președintele Parlamentului s-a referit și la importanța modificării și completării cadrului legislativ pentru îmbunătățirea climatului de afaceri și crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea businessului. Potrivit Speakerului, până la sfârșitul sesiunii de primăvară Parlamentul își propune, în calitate de priorități legislative, discutarea și aprobarea noii Legi a Procuraturii, modificărilor la legislația bancară, cea din sistemul energetic și din sectorul justiției.

Președintele Parlamentului a reiterat interesul Republicii Moldova de a fi inclusă în calitate de țară beneficiară a Programului Compact II din partea Corporației „Provocările Mileniului”.

Secretarul de Stat Adjunct pentru Comerț, Bruce Andrews a  efectuat o vizită de două zile în Republica Moldova, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus