Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.05.2015

Secretarul Adjunct al Comerțului al SUA în vizită în Moldova

Secretarul Adjunct al Comerțului al SUA în vizită în Moldova

Secretarul Adjunct al Comerțului al Statelor Unite, Bruce Andrews, a vizitat Moldova în perioada 6-8 mai, 2015. Scopul vizitei dumnealui a fost de a face cunoștință mai îndeaproape cu mediul de comerț al Moldovei și de a arăta susținere din partea SUA pentru succesul economic de viitor al Moldovei.

La întrevederile cu Prim Ministrul Chiril Gaburici, cu Spicherul Parlamentului Andrian Candu și cu Ministrul Afacerilor Externe Natalia Gherman Secretarul Adjunct Andrews a discutat cooperarea potențială de viitor între Statele Unite și Moldova. El a pledat pentru necesitatea reformelor care ar promova investițiile sectorului privat în Moldova, inclusiv adoptarea la timp a legislației care ar consolida independența Procuraturii Generale, ar asigurarea claritate în ce privește reglementarea activității companiilor din domeniul energiei și stabilirea noilor standarde pentru guvernarea corporativă în sectorul bancar.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA la Chişinău, în cadrul întâlnirilor cu Vice-ministrul Economiei, Tudor Copaci, și Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, Secretarul Adjunct Andrews a discutat potențialele sectoare și domenii de cooperare pentru companiile americane, inclusiv sectorul vinicol, IT și cel energetic. El a subliniat necesitatea de a continua lupta contra corupției și crearea unor reguli și reglementări previzibile, transparente și aplicabile.

Secretarul Adjunct Andrews, de asemenea, s-a întâlnit cu Camera de Comerț Americană, absolvenții programului SABIT al Departamentului de Comerț, precum și cu mai mulți oameni de afaceri americani pentru a afla despre experiențele lor de a face business în Moldova. În timpul vizitei sale, Secretarul Adjunct Andrews a aflat despre siturile istorice din Chișinău și a vizitat Cricova pentru a face cunoștință mai îndeaproape cu sectorul vinicol.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus