Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.05.2015

Philip Batson: Marea Britanie poate veni cu expertiza necesară în sistemul financiar-bancar și justiție – un sector care se bucură de respect din partea cetățenilor britanic

Philip Batson: Marea Britanie poate veni cu expertiza necesară în sistemul financiar-bancar și justiție – un sector care se bucură de respect din partea cetățenilor britanic

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, Philip Batson, în cadrul căreia au discutat despre aprofundarea reformelor, consolidarea cooperării bilaterale și lansarea noilor proiecte în diferite domenii, precum reforma justiției, combaterea corupției, creșterea economică, stabilitatea sistemului financiar-bancar.
 
Chiril Gaburici a mulţumit Guvernului britanic pentru susţinerea şi încurajarea Republicii Moldova în continuarea transformărilor democratice, economice şi sociale, și implicit avansarea pe calea integrării europene. „Guvernul este ferm în continuarea parcursului european al Republicii Moldova. Ne-am asumat angajamentul de a accelera reformele de modernizare a țării și de a oferi un trai decent cetățenilor”, a precizat Premierul.
 
La rândul său, Ambasadorul Marii Britanii a afirmat că țara sa va sprijini Republica Moldova în reformele iniţiate. „Vă încurajăm să continuați reformele, pentru că rezultatele sunt vizibile. La Summitul de la Riga vom reconfirma angajamentul UE pentru susținerea Republicii Moldova în implementarea Acordului  de Asociere RM-UE. Marea Britanie poate veni cu expertiza necesară în sistemul financiar-bancar și justiție – un sector care se bucură de respect din partea cetățenilor britanici”, a subliniat Philip Batson.
 
În context, Premierul Chiril Gaburici a menționat că, „proiectele pe care Guvernul britanic urmează să le lanseze în Republica Moldova, corespund priorităților Guvernului de la Chișinău: unitate națională, supremația legii și economie sustenabilă”.
 
Părţile au convenit asupra menţinerii unui dialog continuu în vederea dezvoltării relaţiilor bilaterale dintre cele două state pe toate dimensiunile de cooperare.
 
La finalul întrevederii, Ambasadorul Philip Batson i-a lansat Premierului Chiril Gaburici invitația de a avea, în cadrul Summitului de la Riga, o întrevedere bilaterală cu Premierul Marii Britanii, ce va fi desemnat în urma alegerilor de astăzi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus