Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.05.2015

Președintele Parlamentului a publicat pe blogul său raportul Kroll

Președintele Parlamentului a publicat pe blogul său raportul Kroll

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a publicat pe blogul său raportul Kroll.

"Am decis să public raportul Kroll şi îmi asum responsabilitatea pentru această acţiune. O fac deschis, fără să mă ascund după surse anonime. ‎Dezbaterea pe această temă capătă accente false. Deja am văzut aşa zişii formatori de opinie ai unui partid, care se lansează în supoziţii şi minciuni cu o maxima laşitate.
 
Voi publica acest raport exact aşa cum l-am primit, în forma lui originala, în limba engleză.

Ca politician, consider că opinia publică trebuie să aibă acces la acest document, plătit din banii cetăţenilor, să-l analizeze şi să înţeleagă mai bine ce s-a întâmplat în ultimii ani la BEM.
 
Ca fost specialist al unei companii de audit, înţeleg argumentele celor de la Kroll de a nu accepta publicarea, dar situaţia din Moldova şi responsabilitatea noastră faţă de a fi transparenţi cu cetăţenii, ne obligă să ne adaptăm deciziile la realităţile momentului şi la nevoia de a fi cât mai transparenţi pe un subiect care necesita clarificări cat mai urgente şi acţiuni decisive pentru recuperarea prejudiciului şi pedepsirea vinovaţilor.
 
Intenţionam să prezint acest raport mâine societăţii civile şi jurnaliştilor cu profil economic, însă consider că important este ca fiecare cetăţean să aibă acces la acest raport", , a scris Candu.

Raportul Kroll

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus