Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.05.2015

Asamblarea troleibuzelor la Chişinău

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi directorul Întreprinderiii „Belkommunmash" din oraşul Minsk, Republica Belarus, Vladimir Koroli, au semnat astăzi un nou Acord privind asamblarea troleibuzelor în cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric".

Documentul prevede creşterea numărului de unităţi de transport ce vor fi asamblate anual la Chişinău, de la 20 la 40. De asemenea, va fi crescut şi volumul de lucrări ce vor fi executate de specialiştii Regiei Transport Electric Chişinău, inclusiv prin utilizarea pieselor produse de întreprinderile din Republica Moldova. Odată cu creşterea volumului de lucrări ce vor fi executate de angajaţii RTEC de asamblare a troleibuzelor, va scădea şi preţul de achiziţie a unităţii e transport.  

Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, odată cu semnarea acestui document Chişinăul trece deja la o nouă etapă de dezvoltare. De asemenea, evenimentul marchează trecerea la o nouă etapă a Regiei Transport Electric Chişinău, întreprinderea fiind implicată şi mai mult în procesul de asamblare a noilor unităţi de transport. Primarul de Chişinău a mai menţionat că prin acest proiect se merge în continuare pe implementarea Strategiei de Transport a municipiului Chişinău, care prevede modernizarea şi completarea cu noi unităţi a Regiei Transport Electric şi a Parcului Urban de Autobuze. 

În acelaşi ordine de idei, Dorin Chirtoacă a menţionat că la ora actuală fiecare al doilea troleibuz care circulă pe străzile oraşului Chişinău este nou, iar până la sfârşitul anului curent 2 / 3 din numărul de unităţi de tranport public electric vor fi noi.

Primul Acord de asamblare la Chişinău a troleibuzelor a fost semnat în octombrie 2011.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus