Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.05.2015

Pavilionul Republicii Moldova la Expo Milano 2015 a fost inaugurat

Pavilionul Republicii Moldova la Expo Milano 2015 a fost inaugurat

Potrivit ministeruui Economiei, inaugurarea oficială a pavilionului Republicii Moldova la expoziţia universală „Expo Milano 2015” a avut loc pe 1 mai în or. Milano, Italia. 
 
Republica Moldova participă, în premieră, la această importantă expoziție mondială cu pavilion propriu, fiindun eveniment de anvergură pentru creșterea notorietății și vizibilității ţării noastre pe plan mondial, o oportunitate pentru promovarea industriilor agroalimentare, vitivinicole și textile a RM pe piața Uniunii Europene și o ocazie unică pentru a promova companiile moldovenești, interesate de parteneriate internaționale și extinderea relațiilor de export.
 
Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor din Moldova (MIEPO), în calitate de administrator al proiectului de participare a Republicii Moldova „Expo Milano 2015”, va prezenta potențialul investițional și comercial al Republicii Moldova în cadrul unul program amplu de evenimente specializate, menite să reflecte activitatea sectoarelor prioritare ale economiei naționale. Din luna mai până în octombrie vor fi desfăşurate programe tematice pentru vinificatori, producătorii de fructe, antreprenorii din industria textilă, sectorul turistic, etc. În luna octombrie va avea loc "Conferința mondială a distribuitorilor de vinuri moldovenești", care va include o prezentare publică cu degustarea celor mai bune vinuri moldovenești, precum și prezentarea acestora pentru presa locală de specialitate și o conferință cu participarea distribuitorilor internaționali, a rețelelor de comerț și a producătorilor de utilaj. De asemenea, sunt planificate vizite și ateliere de lucru la companiile italiene, producătoare de vinuri.
 
Pavilionul RM reprezintă o triadă de elemente: filmul ”JOC. Energie pentru viață” și instalațiile ”Moldova Celeste” și ”Floarea Solară”, care sunt rezultatul colaborării artistului moldovean, Pavel Brăila și arhitecților studioului ”Gorgona”. După finalizarea expoziției, Pavilionul va fi demontat și transportat în Moldova.
 
Desfăşurată cu genericul ,,Hrană pentru planetă. Energie pentru viaţă”, expoziția este un eveniment universal care va dura 6 luni, de la 1 mai până la 31 octombrie 2015 şi va întruni participanţi din 140 de state și organizații. Pavilioanele sunt amplasate pe o suprafață de 1.7 mln. m² şi vor fi vizitate, estimativ, de circa 21 mln. vizitatori din toată lumea.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus