Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.05.2015

Lituania și Suedia vor continua să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene

Lituania și Suedia vor continua să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene

Lituania și Suedia vor continua să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene și să încurajeze autoritățile în eforturile de modernizare a țării. Declarații la acest subiect au fost făcute în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Miniștrii Afacerilor Externe ai Lituaniei și Suediei, Linas Linkevičius și Margot Wallström.

Speakerul a mulțumit oficialilor europeni pentru susținerea acordată țării noastre, menționând că Lituania și Suedia sunt printre cei mai buni prieteni ai Republicii Moldova și printre cei mai importanţi parteneri de dezvoltare, cu proiecte în cele mai diverse domenii socio-economice.

Andrian Candu a reiterat determinarea autorităților de a continua implementarea agendei europene, prioritare fiind reforma în domeniile justiției, economiei, financiar-bancar, audiovizualului și lupta cu corupția. Speakerul a mai comunicat că personal își asumă angajamentul ca Parlamentul să aprobe proiectul Legii cu privire la Procuratură până la finele sesiunii curente de primăvară.

”Este important ca în cel mai scurt timp rezultatele reformelor să fie resimțite de către cetățeni și de aceea autoritățile trebuie să se miște rapid de la vorbe la fapte pentru a nu pierde definitiv încrederea populației și a partenerilor de dezvoltare”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Totodată, Andrian Candu a solicitat asistența Lituaniei și Suediei pentru modernizarea capacităților instituționale ale Parlamentului Republicii Moldova, inclusiv în implementarea conceptului e-Parlament.

Miniștrii Afacerilor Externe ai Lituaniei și Suediei, Linas Linkevičius și Margot Wallström au reconfirmat susţinerea oferită Republicii Moldova în implementarea agendei europene, încurajând autoritățile să continue eforturile de modernizare a țării prin obținerea rezultatelor concrete.

Diplomații europeni efectuează o vizită comună în Republica Moldova, în perioada 4-5 mai, în preajma Summitului Parteneriatului Estic de la Riga, relatează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus