Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.04.2015

Republica Moldova va participa la Conferința ministerială privind Carta Energiei

 Republica Moldova va participa la Conferința ministerială privind Carta Energiei

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride a avut, astăzi, o întrevedere cu Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti. Diplomatul a transmis ministrului Economiei invitația de participare la Conferința ministerială privind Carta Energiei, care va avea loc la Haga în perioada 20-21 mai 2015.

Stephane Bride și-a exprimat gratitudinea față de oficialul olandez pentru invitația făcută, subliniind că această conferință constituie un bun prilej pentru stimularea cooperării energetice dintre țara noastră și comunitatea internațională în vederea atragerii investițiilor în sectorul energetic și promovarea eficienței energetice.

Matthijs van Bonzel a informat ministrul Economiei despre desfășurarea acestui eveniment. În cadrul conferinței, miniștrii energiei, miniștrii afacerilor externe și miniștrii de comerț din mai multe țări vor adopta și semna Carta Energiei. Principale subiecte abordate în cadrul Conferinței vizează accesul la energie, energia ecologică, promovarea și protejarea investițiilor în energie, energia inovatoare.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, la finalul Conferinței ministeriale, va fi organizat un Business Eveniment de nivel înalt pentru directorii instituțiilor energetice internaționale, dedicat investițiilor în energie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus