Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.04.2015

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ambasadorul României, Marius Lazurca

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ambasadorul României, Marius Lazurca

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, l-a primit astăzi, 27 aprilie a.c., la Reședința de stat, pe ambasadorul României la Chișinău, domnul Marius Lazurca, cu ocazia aniversării a 5 ani de la semnarea Declaraţiei Comune privind Instituirea unui Parteneriat Strategic între România şi Republica Moldova pentru Integrarea Europeană a țării noastre.

Părțile și-au exprimat satisfacția față de rezultatele înregistrate ca urmare a derulării Planului de Acţiune pentru aplicarea Declaraţiei Comune, remarcând finalizarea cu succes a unor proiecte de modernizare în Republica Moldova în domenii precum energia, educația, cultura și sănătatea.

Cei doi interlocutori au pledat pentru continuarea și intensificarea cooperării strategice, în beneficiul cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului. Președintele Timofti a subliniat în context că, până în prezent, Parteneriatul Stategic moldo-român a produs certe și substanțiale foloase reciproce, care nu pot fi supuse îndoielii.

Ambasadorul Marius Lazurca a arătat, la rândul său, că racordarea strânsă a Republicii Moldova la spaţiul european, în vederea angajării ireversibile a Republicii Moldova pe parcursul său european, este o prioritate a statului român.

Ambasadorul României a transmis, totodată, cele mai calde urări și felicitări cu ocazia Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus