Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.04.2015

Chiril Gaburici la Istanbul: „Ne dorim o cooperare bilaterală moldo-turcă avantajoasă pentru ambele ţări”

Chiril Gaburici la Istanbul: „Ne dorim o cooperare bilaterală moldo-turcă avantajoasă pentru ambele ţări”

Declarația a fost făcută de Prim-ministrul Chiril Gaburici la întrevederea cu membrii Consiliului pentru Relaţii Economice Externe, dar și cei ai Consiliului oamenilor de afaceri Turcia-Moldova , potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
Șeful Executivului a menționat că Turcia este un partener de dezvoltare strategic pentru Republica Moldova, iar proiectele de asistență oferite de către Guvernul de la Ankara au drept scop îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor din diferite regiuni ale Republicii Moldova, inclusiv din Autonomia găgăuză.
 
Potrivit datelor Camerei de Licenţiere, în Republica Moldova funcţionează peste o mie de întreprinderi cu capital turcesc. Astfel, Turcia ocupă locul zece în lista ţărilor investitoare.
 
„Turcia este un partener important pentru Republica Moldova, iar acești indicatori demonstrează că agenții economici turci depun eforturi pentru a dezvolta afaceri şi parteneriate cu agenţii economici din Republica Moldova. Sperăm că aceste investiţii vor creşte, deoarece ne dorim să valorificăm potenţialul relaţiilor comercial-economice cu Turcia”, a precizat Chiril Gaburici.
 
Consiliul pentru Relaţii Economice Externe este o organizaţie privată, non-profit, înfiinţată în 1988 prin uniunea a nouă companii din sectorul privat. Acesta urmăreşte dezvoltarea relaţiilor de afaceri şi investiţionale prin intermediul promovării active a economiei turce în străinătate şi informării agenților economici turci cu privire la oportunităţile de afaceri existente şi evoluţiile economice interne, regionale şi globale.
 
Tot astăzi, șeful Executivului s-a întâlnit și cu reprezentanții Asociației Băncilor Turciei. În cadrul discuțiilor, Premierul Chiril Gaburici a opinat că una dintre prioritățile de pe agenda Guvernului este asigurarea stabilității sistemului financiar-bancar din Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus