Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.04.2015

Comisia Electorală Centrală a constituit primele 17 consilii electorale de circumscripție de nivelul al doilea

Comisia Electorală Centrală a constituit primele 17 consilii electorale de circumscripție de nivelul al doilea

În cadrul ședinței de astăzi, 21 aprilie 2015, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat Blocul electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova - Iurie Leancă” pentru participare la alegerile locale generale din 14 iunie 2015, constituit de către Partidul Acțiunea Democratică, Partidul Politic ”Democrația Acasă” și Partidul Politic ”Partidul Liberal Reformator”.

Concomitent, a fost înregistrat simbolul electoral și confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală.

În aceiași ședință, Comisia a constituit primele 17 consilii electorale de circumscripţie de nivelul al doilea. Conform Codului electoral, în decurs de 3 zile consiliile de circumscripție de nivelul al doilea urmează să-şi aleagă din rîndul lor, prin vot secret, preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul, respectînd echilibrul de gen. După această procedură, consiliile vor face publică informaţia privind locul (biroul), data şi ora primirii documentelor de înregistrare în calitate de concurent electoral.

Totodată, prin hotărîrea sa, CEC a pus în sarcină consiliilor electorale crearea, pînă la 29 aprilie curent, a circumscripțiilor electorale de nivelul I, pînă la 2 mai – a consiliilor electorale de circumscripție de nivelul I, pînă la 8 mai – a secțiilor de votare și pînă la 19 mai a birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Potrivit CEC, Comisia a adoptat declarația privind accesibilitatea procesului electoral pentru persoanele cu dizabilități. Documentul stabilește recomandările Comisiei în domeniul asigurării accesibilității persoanelor cu nevoi speciale la procesul electoral.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus