Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.04.2015

Parlamentul va aproba un plan de acțiuni pentru armonizarea legislației naționale cu acquis-ul comunitar

Parlamentul va aproba un plan de acțiuni pentru armonizarea legislației naționale cu acquis-ul comunitar

Parlamentul va aproba un plan de acțiuni pentru armonizarea legislației naționale cu acquis-ul comunitar și va desemna instituțiile responsabile de implementarea legislației armonizate. Anunțul a fost făcut de Președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu eurodeputații Andi Cristea, Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE și Michal Boni, Vicepreședinte al Comitetului.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat evoluțiile politice și economice din Republica Moldova, implementarea Agendei de Asociere și prioritățile legislative.

Speakerul a solicitat sprijinul Parlamentului European pentru finalizarea procesului de ratificare a Acordului de Asociere de către toate statele membre ale UE.

Președintele Parlamentului a reconfirmat angajamentul plenar al autorităților de la Chișinău de a implementa agenda de reforme în procesul de integrare europeană. ”Implementarea Acordului de Asociere și a celui de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător reprezintă unica soluție eficientă pentru modernizarea țării. Trebuie să ne facem temele pentru acasă, să implementăm reformele cât mai grabnic pentru ca Republica Moldova să devină membru al Uniunii Europene”, a declarat Președintele Parlamentului. Totodată, Andrian Candu a anunțat că Parlamentul examinează posibilitatea identificării unor mecanisme de interacțiune la nivel național între autorități pentru implementarea Acordului de Asociere.

Andrian Candu a menționat că printre prioritățile legislative ale sesiunii de primăvară a Parlamentului se regăsesc adoptarea Legii bugetului de stat și a politicii bugetar-fiscale, a Legii privind Procuratura, a modificărilor la Codul audiovizualului. Președintele Parlamentului a anunțat că proiectul de modificare a Codului audiovizualului, propus recent de un grup de deputați, va fi retras, urmând să fie înregistrată o altă inițiativă legislativă. ”Ne dorim calitatea legilor și transparență în adoptarea lor. Noul proiect, al cărui scop va fi să oprească propaganda media externă, va fi inclus pe agenda parlamentară după ce vor exista dezbateri cu societatea civilă și va fi consultat de partenerii de dezvoltare”, a menționat Președintele Parlamentului.

Europarlamentarii au încurajat autoritățile din Republica Moldova să continue implementarea reformelor asumate și să obțină rezultate concrete. ”Suntem avocați corecți ai Republicii Moldova în Parlamentul European și vom face toate demersurile necesare pentru a ușura drumul european al Republicii Moldova, în special la nivel parlamentar”, a declarat  Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE, Andi Cristea.

Eurodeputații Andi Cristea și Michal Boni efectuează o vizită de informare în Republica Moldova în perioada 7-9 aprilie 2015, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus