Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.04.2015

ANRE a inițiat procedura de atragere la răspundere contravențională a unei companii pentru comercializarea produselor petroliere fără licență

ANRE a inițiat procedura de atragere la răspundere contravențională a unei companii pentru comercializarea produselor petroliere fără licență

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în calitate de agent constatator, a remis vineri, 3 aprilie, în instanţa de judecată (judecătoria Râșcani, mun. Chişinău) procesul verbal cu privire la contravenţia comisă de un agent economic, care, în perioada 20 – 24 martie curent, a comercializat cu amănuntul benzină și motorină fără licență pentru acest gen de activitate. Pentru contravenția respectivă agentul economic riscă o sancțiune sub formă de amendă în mărime de 500 unități contravenționale sau 10 mii de lei.

Contravenția a fost constată în cadrul unui control inopinat efectuat la 24 martie curent de către angajați ai ANRE în comun cu colaboratori ai secției investigare fraude economice de la Direcția de poliție din mun. Chișinău la o stație de alimentare cu produse petroliere și gaz lichefiat a companiei respective.

Practicarea fără licenţă a genurilor de activitate licenţiate se sancţionează conform art.169 lit.(l) din Codul contravenţional cu amendă de la 100 la 500 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau cu amendă de la 300 la 500 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

Compania respectivă riscă, de asemenea, să fie sancționată și de organul fiscal respectiv care, în temeiul art. 10 alin. (4) din Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi, î-i va aplica amendă în mărimea venitului brut obținut din comercializarea fără licență a benzinei și motorinei.

ANRE este abilitată cu dreptul de a controla, în modul şi în limitele prevăzute de lege, respectarea de către titularii de licenţă a condiţiilor stabilite pentru desfăşurarea activităţilor licenţiate în domeniul energetic, de a constata contravenţiile în acest domeniu şi a remite procesele-verbale cu privire la contravenţiile constatate autorităţilor competente spre a fi examinate, anunță Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus