Trimite e-mail | Printeaza
Social
06.04.2015

Premierul a pledat pentru un dialog deschis cu patronatele

Premierul a pledat pentru un dialog deschis cu patronatele

Prim-ministrul Chiril Gaburici s-a întâlnit astăzi, la Guvern, cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM).
 
În cadrul întrunirii, interlocutorii au făcut schimb de opinii cu privire la situaţia social-economică din țară şi au abordat aspecte ce vizează dialogul social şi cooperarea între patronate şi instituţiile statului.
 
Părţile au optat pentru consolidarea relaţiilor dintre Guvern şi CNPM, respectarea legislației privind transparența decizională și implicarea patronatelor în procesul de elaborare a proiectelor de acte legislative și normative cu caracter economic şi social.
 
Reprezentanţii CNPM au recomandat ca proiectele de acte legislative și normative, examinate şi aprobate în Guvern, să aibă avizul prealabil al Comisiei de Stat pentru reglementarea activităţii de întreprinzător.
 
Totodată, s-a convenit asupra demarării discuțiilor pentru elaborarea Cadrului Bugetar pe Termen Mediu (2016-2018) și a desemnării coordonatorului Comisiei Naţionale pentru Consultări și Negocieri Colective.
 
Premierul Chiril Gaburici a propus ca în perioada următoare să aibă o întrevedere cu membrii Consiliului de Conducere al CNPM, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus