Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.04.2015

Consiliul Europei susține Guvernul Republicii Moldova în implementarea reformelor democratice

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi o întrevedere cu Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, José-Luis Herrero. Oficialii au discutat despre perspectivele de colaborare, fiind accentuate principalele domenii în care Guvernul Republicii Moldova are nevoie de susținere din partea Consiliului Europei: reforma justiției, combaterea corupției, asigurarea stabilității și transparenţei în sistemul bancar.
 
Şeful Guvernului a exprimat gratitudine oficialului european pentru sprijinul acordat din partea CoE în vederea modernizării Republicii Moldova. ”Consiliul Europei este un partener important pentru Republica Moldova. Apreciem implicarea CoE în implementarea reformelor și interesul cu care urmăreşte evoluţiile din țara noastră. Exprimăm încrederea că relațiile dintre Republica Moldova și CoE vor fi consolidate și pe viitor”, a afirmat Chiril Gaburici.
 
Premierul a reiterat angajamentul pentru procesul de integrare europeană a ţării noastre şi a remarcat realizările Republicii Moldova obţinute până la această etapă. ”Reformele pro-europene pot fi continuate doar cu sprijinul partenerilor externi, inclusiv cel al Consiliului Europei. Reiterăm disponibilitatea și voința fermă a autorităților de la Chișinău de a realiza integral toate proiectele prevăzute în Planul de acţiuni privind susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova pentru anii 2013-2016”, a mai adăugat Șeful Executivului.
 
La rândul său, José-Luis Herrero a reconfirmat intenția Consiliului Europei de a susține proiectele Guvernului și a exprimat deschiderea spre o colaborare eficientă pe diferite segmente. ”Sperăm că vom continua colaborarea și dialogul eficient pe care l-am avut în anii precedenți, pentru a putea atinge finalitatea scontată - integrarea Republicii Moldova în UE. Suportul nostru va fi adaptat în funcție de necesitățile și prioritățile guvernării”, a subliniat șeful Oficiului CoE.
 
În cadrul aceleiași întrevederi, părțile au discutat despre subiectul transnistrean și rezultatele alegerilor din Găgăuzia, care au avut loc pe 22 martie curent.
 
Jose Luis Herrero a preluat funcția de Șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău în octombrie 2014, având o vastă experiență internațională în domeniul instituțiilor democratice, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus