Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-04-02/danemarca-va-acorda-moldovei-un-grant-de-527-mln-dolari-sua-pentru-finan-area-investi-iilor-tinerilo-39196.html
Data: Apr 2, 2015 (20:19)

Danemarca va acorda Moldovei un grant de 5,27 mln dolari SUA pentru finanțarea investițiilor tinerilor în localitățile rurale

Parlamentul a aprobat proiectul de lege privind  ratificarea  Acordului de finanţare a Programului rural de rezilienţă economico - climatică incluzivă (IRECR) dintre Republica Moldova şi Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă.

Obiectivul Programului IRECR este de a spori investiţiile în economia rurală şi a consolida capacităţile gospodăriilor de tineri antreprenori din zona rurală.

Sursele grantului acordat de Guvernul Danemarcei, în acest scop,   valorează 28,57 mln. Coroane daneze (5,27 mln dolari SUA).
Se prevede finanţarea a aproximativ 400 de proiecte investiţionale pentru tineri antreprenori; crearea a  peste 600 locuri noi de muncă; asistenţă la elaborarea planurilor de afaceri pentru cel puţin 260 de tineri antreprenori; instruirea a peste 800 de tineri, în domeniul iniţierii şi dezvoltării afacerilor; reducerea migraţiei populaţiei tinere din zona rurală, sporirea veniturilor din afacerile rurale şi majorarea defalcărilor în bugetul local.