Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.04.2015

Andrian Candu a avut o întrevedere cu noul șef al Misiunii FMI în Republica Moldova, Ivanna Vladkova-Hollar

Andrian Candu a avut o întrevedere cu noul șef al Misiunii FMI în Republica Moldova, Ivanna Vladkova-Hollar

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu o echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional, care se află în vizită de lucru la Chișinău, în perioada 30 martie – 3 aprilie curent, pentru prezentarea noului șef al FMI pentru Republica Moldova.

Noul șef al Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova a fost desemnată Ivanna Vladkova-Hollar, care îl va înlocui pe Max Alier, transferat la Departamentul Statelor Africii al FMI.

Ivanna Vladkova-Hollar a activat anterior în cadrul FMI în calitate de șef-adjunct divizie, șef al Misiunii FMI în Macedonia.

Andrian Candu i-a urat bun venit în Republica Moldova noului șef al Misiunii FMI și i-a dorit Ivannei Vladkova-Hollar succes în această funcție, mulțumindu-i, totodată, predecesorului său, Max Alier, pentru buna colaborare cu autoritățile Republicii Moldova în scopul dezvoltării viabile a țării noastre.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, ultima misiune de experți ai FMI s-a aflat în țara noastră în perioada 25 septembrie – 7 octombrie 2014. Suma totală a creditelor neachitate acordate de FMI Republicii Moldova până în prezent este de circa 504 milioane de dolari SUA.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus