Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.03.2015

Victor Osipov a solicitat administraţiei de la Tiraspol să amâne decizia privind procurarea asigurării auto la intrarea în regiunea transnistreană

Victor Osipov a solicitat administraţiei de la Tiraspol să amâne decizia privind procurarea asigurării auto la intrarea în regiunea transnistreană

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Victor Osipov, a solicitat administrației de la Tiraspol să suspende aplicarea cerinței, impuse ilegal automobiliștilor din Republica Moldova de a  cumpăra asigurări obligatorii de răspundere auto  la intrarea în regiunea transnistreană. Menționăm că aceasta reprezintă o acțiune unilaterală a părții transnistrene, anunțată pentru mijloacele de transport înregistrate în Republica Moldova cu începere de la 1 aprilie 2015. Ea este deja aplicată celor din România de la 1 martie, iar în lunile următoare îi va afecta pe conducătorii auto din Ucraina și din alte state.

În scrisoarea expediată astăzi reprezentantului politic al Tiraspolului se menționează că această măsură a fost adoptată fără a fi discutată cu partenerii, contravine principiilor și procedurilor formatului «5+2» și documentelor fundamentale ale procesului de negocieri pentru soluționarea conflictului transnistrean.

În acest context, Victor Osipov a propus conducerii transnistrene să amâne punerea în aplicare a acestui mecanism, care afectează interesele cetățenilor  precum și angajamentele părților de a asigura libertatea circulației între cele două maluri ale Nistrului. Vicepremierul a chemat Tiraspolul să conștientizeze prejudiciile pe care le cauzează prin acțiunile sale unilaterale și să continue examinarea problemei la masa de negocieri, anunță Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus