Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-03-30/au-mai-ramas-doua-zile-p-na-la-expirarea-perioadei-de-reduceri-la-prima-aoam-39123.html
Data: Mar 30, 2015 (16:11)

Au mai rămas două zile până la expirarea perioadei de reduceri la prima AOAM

În două zile expiră perioada de reduceri la achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă, în condiţiile bugetului provizoriu.

Până pe 31 martie, fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern au posibilitatea să achite 2 028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală. În acelaşi timp, proprietarii de teren agricol vor plăti 25% din primă, ceea ce constituie 1014 lei.

Odată cu adoptarea şi intrarea în vigoare a Legii fondurilor de asigurare medicală obligatorie pentru 2015, achitarea primei AOAM va fi realizată în corespundere cu noile prevederi.

Potrivit CNAM, persoanele care confirmă statutul de asigurat în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru întreg anul curent sunt scutite de datoriile acumulate în perioada precedentă anului 2015 faţă de fondurile AOAM.