Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-03-28/fran-a-este-disponibia-sa-acorde-expertiza-necesara-in-modernizarea-sectorului-agricol-i-sistemului--39111.html
Data: Mar 28, 2015 (02:32)

Franța este disponibiă să acorde expertiza necesară în modernizarea sectorului agricol și sistemului bancar din țara noastră

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit ieri, 27 martie a.c., la Reședința de stat, pe domnul Harlem Desir, secretar de stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze.

Domnul Harlem Desir, membru al grupului parlamentar de prietenie Franța-Republica Moldova, l-a informat pe șeful statului despre susținerea de care beneficiază țara noastră din partea oficialităților franceze, ca urmare a parcursului european, dar și atașamentului țării noastre la idealurile francofoniei.

„Președintele Francois Hollande și premierul Manuel Valls susțin demersul de integrare europeană al autorităților de la Chișinău. Adunarea Națională a Franței urmează în viitorul apropiat să voteze ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE”, a declarat secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze.

Oficialul francez a subliniat că implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE, proces care urmează a fi susținut de reforme structurale, va permite asigurarea unui nivel de viață mai prosper pentru cetățenii moldoveni.

Domnul Harlem Desir a vorbit despre avantajele Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, care oferă acces produselor moldovenești pe piața comunitară, și a anunțat disponibilitatea părții franceze de a acorda expertiza necesară în modernizarea sectorului agricol și sistemului bancar din țara noastră.


Președintele Nicolae Timofti a declarat că autoritățile de la Chișinău rămân angajate pe calea reformelor, subliniind că eradicarea corupției și reformarea sistemului judecătoresc reprezintă o prioritate pentru noul Guvern.


Cei doi oficiali au discutat despre procesul de reîntregire a țării, care poate fi facilitat de avantajele de care vor beneficia atât cetățenii simpli, cât și oamenii de afaceri din regiunea transnistreană în urma aplicării Acordului de asociere cu UE.
Nicolae Timofti și Harlem Desir au făcut un schimb de opinii despre situația din regiune, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.