Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.03.2015

Reintroducerea patentei pentru comercianții de flori a fost discutată la Ministerul Economiei

Reintroducerea patentei pentru comercianții de flori a fost discutată la Ministerul Economiei

Ministerul Economiei a organizat, astăzi, ședința grupului de lucru pentru analizarea problemelor cu care se confruntă agenții economici ce comercializează flori și posibilitatea reintroducerii patentei pentru aceștia.

Grupul de lucru a reunit reprezentanți ai instituțiilor de resort, ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei, Inspectoratului Fiscal de Stat, Inspecției Financiare, Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Institutului Național de Cercetări Economice.

Viceministrul Economiei, Tudor Copaci, a subliniat importanța eliminării barierelor cu care se confruntă comercianții de flori, dar fără a aduce prejudicii bugetului. „Este necesar să analizăm situația în ansamblu, astfel încât să venim cu o viziune comună, care să fie convenabilă pentru antreprenori”.

Ministerul Economiei a propus, în vederea simplificării modalității de plată pentru comercianții cu flori examinarea reintroducerii patentei de întreprinzător sau a unei taxe unice.

Potrivit Ministerului Economiei, grupul de lucru a agreat ideea introducerii unei metode simplificate de plată și au convenit să analizeze posibilitatea reintroducerii patentei de întreprinzător pentru comercianții cu flori. Membrii grupului de lucru urmează să analizeze situația actuală în acest domeniu, datele statistice cu privire la comerțul cu flori, practicile internaționale. Aceștia urmează să se întrunească din nou în timpul apropiat pentru a veni cu o decizie finală convenabilă, argumentată, care ar sta la baza unui proiect de lege în acest sens.

Grupul de lucru a fost format ca urmare a discuțiilor purtate la Ministerul Economiei cu vânzătorii de flori, la ședința din 20 martie curent, în cadrul căreia comercianții au înaintat un demers prin care cer reintroducerea patentei de activitate sau a unei taxe unice.

După ședința grupului de lucru, viceministrul Economiei Tudor Copaci s-a întâlnit cu reprezentanții comercianților de flori și le-a dat asigurări că problemele invocate de aceștia se află pe ordinea de zi a tuturor instituțiilor de resort, care urmăresc să identifice soluții ce le vor înlesni activitatea le va oferi un mod de plată a taxelor simplificat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus