Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.03.2015

Uniunea Europeană va acorda 64 milioane de Euro pentru agricultura şi dezvoltarea rurală din Republica Moldova

Uniunea Europeană va acorda 64 milioane de Euro pentru agricultura şi dezvoltarea rurală din Republica Moldova

Cabinetul de miniştri a aprobat în şedinţa de astăzi decizia privind semnarea Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană privind implementarea Programului ENPARD Moldova – Suport pentru agricultură şi dezvoltarea rurală.
 
Acordul prevede oferirea unui suport bugetar Guvernului Republicii Moldova din partea Comisiei Europene, în valoare de 64 milioane de Euro. Mijloacele sunt destinate promovării creşterii economice durabile şi incluzive în domeniul agricol şi dezvoltării rurale. Printre obiectivele acestuia sunt restructurarea şi modernizarea sectorului agroalimentar; asigurarea managementului durabil al resurselor naturale; îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi de muncă în regiunile rurale.
 
Programul ENPARD a fost lansat în martie 2011, printr-un comunicat comun al Comisiei Europene şi al Serviciului Extern European. În iunie 2012, în cadrul Conferinţei ENPARD la Bruxelles, a fost prezentată o primă viziune asupra unui astfel de instrument pentru ţările din Parteneriatul Estic. Astfel, Programul ENPARD a devenit o iniţiativă nouă de politici, ca parte componentă a angajamentului Uniunii Europene privind creşterea incluzivă şi stabilitatea la hotarele Comunităţii, prin care este recunoscută importanţa agriculturii, inclusiv a securităţii alimentare, producţiei durabile şi ocupării forţei de muncă în regiunile rurale, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus