Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.03.2015

Ministerul Economiei: Republica Moldova este asigurată cu gaze naturale în volume depline

Ministerul Economiei: Republica Moldova este asigurată cu gaze naturale în volume depline

Ministerul Economiei a dezmințit informațiile, difuzate de unele mass-media, potrivit cărora Republica Moldova s-ar confrunta cu probleme privind asigurarea cu gaze naturale. „Situația este stabilă, toți consumatorii sînt asigurați cu combustibil în volumele necesare și fără întreruperi”, se spune într-un comunicat difuzat de minister.

"Mai mult, Ministerul Economiei, prin intermediul instituțiilor din subordine și a partenerilor monitorizează în permanență evoluția evenimentelor și este gata să intervină în orice moment pentru a soluționa problemele apărute. Considerăm că informațiile apărute în unele mass-media sunt tendențioase și duc în eroare opinia publică. Contractele privind livrările de gaze naturale spre Republica Moldova sunt realizate în deplină măsură, fără careva abateri sau dificultăți.
 
Referindu-ne la informația privind sistarea livrării gazelor naturale din România, menționăm că aceasta a fost prezentată eronat, fără o documentare profundă.
 
Aducem la cunoștința opiniei publice că conform contractului semnat dintre companiile OMV Petrom (România) și Energocom (Republica Moldova), ultima urmează să importe pe parcursul anului 2015 peste un milion de metri cubi de gaze naturale la prețul de 1010 lei românești.
 
Conform prevederilor contractului, acest volum a fost repartizat pe semestre. Astfel, în primele 3 luni în Republica Moldova urmau să ajungă circa 700 000 metri cubi, volum care a fost livrat către data de 20 martie curent. Potrivit prevederilor contractului, pe parcursul semestrelor II și II în Republica Moldova vor fi livrate câte 90 mii de metri cubi, iar restul gazelor vor ajunge în țară, prin intermediul gazoductului Iași-Ungheni, în semestrul IV al anului curent. Perioada concretă de livrare a gazelor urmând a fi stabilită de partea moldovenească".

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus