Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-03-24/pre-edintele-nicolae-timofti-solicita-elaborarea-unei-noi-strategii-de-securitate-na-ionala-39044.html
Data: Mar 24, 2015 (00:30)

Președintele Nicolae Timofti solicită elaborarea unei noi Strategii de securitate națională

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a prezidat ieri, 23 martie a.c., ședința Consiliului Suprem de Securitate.
Membrii Consiliului au audiat rapoartele miniștrilor de Externe, de Interne, al Apărării, precum și al directorului SIS, care au evaluat principalele riscuri și amenințări la adresa securității naționale a Republicii Moldova în contextul evoluțiilor regionale.

Președintele Nicolae Timofti a subliniat necesitatea elaborării unei noi Strategii de securitate națională, adaptată noilor realități geopolitice. În cadrul ședinței s-a stabilit ca Guvernul să creeze un grup interdepartamental, care urmează să elaboreze acest document.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, prin decizia Consiliului Suprem de Securitate au fost formulate recomandări instituțiilor abilitate ale statului în vederea asigurării unui nivel sporit de reacție la eventualele crize, ajustării cadrului normativ în domeniu și asigurării securității informaționale.

În cadrul ședinței a fost făcut bilanțul activității pentru anul 2014 și a fost aprobată agenda de activitate pentru anul 2015.