Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.03.2015

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a lansat Proiectul "Danube connects"

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a lansat Proiectul

Astăzi, 24 martie 2015, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) a lansat Proiectul Danube connects (Dunărea unește) realizat cu suportul financiar al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA) în valoare de 479.930 Euro.

Scopul proiectului cu durata de trei ani de zile este fortificarea capacităților de coordonare și promovare a Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării (SUERD) în Republica Moldova, inclusiv a programelor transfrontaliere și transnaționale. Respectiv, acțiunile planificate vor crea condițiile necesare inițierii unor noi parteneriate și dinamizării participării țării noastre în cadrul programelor UE.

Ministrul Vasile Bîtca a menționat că: „Prin intermediul suportului informațional și a expertizei țărilor active în promovarea Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării, se va asigura o participare mai eficientă pe toate cele 11 priorități ale Strategiei”.

Martin Ledolter, Directorul General al Agenției Austriece pentru Dezvoltare, a reiterat intenția de suport pentru inițiativa promovată de Minister și Cancelaria de Stat a Republicii Moldova și a menționat: „Această inițiativă va contribui la o mai mare deschidere pentru Republica Moldova a oportunităților pe care SUERD le poate oferi țărilor participante, având în vedere și faptul că Axa Prioritară 9 “Investiţia în oameni şi competenţe” este coordonată în comun de Austria și Republica Moldova”.

Beneficiarii acestui proiect vor fi: autoritățile publice centrale, coordonatorii priorităților SUERD la nivel național  și a Programelor de cooperare transfrontalieră și transnațională; beneficiarii și partenerii de granturi în cadrul programelor de cooperare transfronralieră și transnaționale 2007-2013; potențialii aplicanți în cadrul programelor de cooperare transfrontalieră 2007-2013.

Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării reprezintă o iniţiativă politicăa României şi Austriei, la care participă paisprezecestate: nouă state membre UE (Austria, România, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Germania – la nivel federal şi landurile Bavaria şi Baden-Württemberg, Slovacia, Slovenia, Ungaria) şi cinci state ne-membre UE (Serbia, Bosnia-Herţegovina,Muntenegru, Republica Moldova şi Ucraina), anunță Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus