Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.03.2015

Victor Osipov a avut o întrevedere cu adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA, Eric Rubin

Victor Osipov a avut o întrevedere cu adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA, Eric Rubin

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut astăzi o întrevedere cu adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA, Eric Rubin, care este şi reprezentant al Statelor Unite ale Americii în cadrul negocierilor în formatul „5+2".
 
În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre situaţia actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi aspectele dialogului între Chişinău şi Tiraspol. În contextul întrevederilor recente la nivelul reprezentanţilor politici în cadrul procesului de negocieri, cât şi între Prim-ministrul moldovean şi liderul transnistrean, a fost subliniat faptul că procesul dialogului între maluri i-a fost imprimată o dinamica pozitivă, urmând ca semnalul acesta să fie transferat şi la nivelul experţilor, în cadrul grupurilor de lucru.
 
În context, Victor Osipov a declarat: „După cum cunoaşteţi, astăzi va avea loc o reuniune a reprezentanţilor politici, la care vor participa toţi şefii grupurilor de lucru. Scopul unei astfel de şedinţe este de a impulsiona activitatea acestora, pentru a stabili obiectivele principale şi instrucţiunile pe care să le urmeze. Populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului are nevoie de soluţii la problemele cu care se confruntă, iar scopul grupurilor de lucru – este să identifice soluţiile tehnice pentru remedierea acestora."
 
Eric Rubin a declarat că SUA va susţine şi în continuare procesul de integrare europeană şi reintegrare a Republicii Moldova, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării. La rândul său, viceprim-ministrul a exprimat gratitudine pentru suportul Statelor Unite ale Americii în promovarea reformelor şi a valorilor democratice în Republica Moldova, informează Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus