Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-03-20/primele-consultari-publice-referitoare-la-solicitarile-de-aprobare-a-noilor-tarife-pentru-energia-el-39011.html
Data: Mar 20, 2015 (09:37)

Primele consultări publice referitoare la solicitările de aprobare a noilor tarife pentru energia electrică

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a organizat joi, 19 martie, primele consultări publice referitoare la solicitările de aprobare a noilor tarife de distribuție și furnizare a energiei electrice depuse la ANRE de către companiile Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A. și, respectiv, Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”.

Ședinţa a fost organizată transparent, astfel încît toate părțile interesate de subiectele abordate în cadrul acesteia au avut posibilitatea să participe și să se expună. La eveniment au fost prezenți reprezentanții mass-media, societății civile, asociațiilor de protecție a consumatorilor, experți în domeniu, etc.

Drept urmare, companiile Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A. și, respectiv, Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” au argumentat public cauza majorării tarifelor pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice.

ANRE va examina suplimentar argumentele aduse de către operatori referitor la majorarea tarifelor și  precizează faptul că va proteja consumatorii si va spori calitatea serviciilor oferite si nu va permite majorarea nejustificată a  acestora.

Tarifele în vigoare de furnizare a energiei electrice consumatorilor finali de către Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A. au fost actualizate ultima dată de ANRE în mai, 2012. Tariful pentru consumatorii finali, a căror instalații sunt racordate la rețelele de tensiune de până la 0,4 kV, este de 1,58 lei/kWh, anunță Serviciul de presă al ANRE.