Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.03.2015

Parlamentul Republicii Moldova, invitat să participe la sesiunea Adunării Interparlamentare a CSI

Parlamentul Republicii Moldova a fost invitat să participe la sesiunea Adunării Interparlamentare a CSI, care se va desfășura în perioada 16-17 aprilie 2015, la Sankt Petersburg.

Invitația a fost adresată Președintelui Parlamentului Andrian Candu de către Secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, Alexei Sergheev în cadrul unei întrevederi.

Andrian Candu a menționat că, în prezent, Parlamentul definitivează componența delegațiilor parlamentare, precizând că AIP CSI reprezintă o platformă importantă pentru discuții și o oportunitate de continuare și dezvoltare a relațiilor interparlamentare în acest format.

Discuțiile dintre oficiali au mai vizat agenda sesiunii Adunării Interparlamentare a CSI, inclusiv a ședinței în plen și a Consiliului AIP CSI, precum și programul de activități planificate pentru anul 2015.

Secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, Alexei Sergheev s-a referit la activitatea eficientă desfășurată de-a lungul anilor de către deputații moldoveni la evenimentele organizate de AIP CSI, inclusiv la elaborarea actelor legislative model în special în domeniile ecologic și agricol, precum și la participarea în cadrul misiunilor de observatori la alegerile din statele CSI. Potrivit Secretarului general al Consiliului AIP CSI, în prezent sunt în procedură legislativă 150 de acte ce urmează a fi discutate și adoptate de către deputații din țările membre CSI.

Oficialii au convenit asupra continuării relațiilor interparlamentare moldo-ruse, exprimându-și deschiderea pentru dinamizarea acestora în interesul cetățenilor din ambele state.

La întrevedere a mai participat Reprezentantul Parlamentului Republicii Moldova la AIP CSI, Ion Lipciuinformează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus