Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-03-13/primministrul-chiril-gaburici-a-avut-o-intrevedere-cu-eful-misiunii-osce-in-republica-moldova-michae-38933.html
Data: Mar 13, 2015 (19:53)

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu șeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan

Oficialii au discutat despre perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean. În contextul întrevederii care urmează să aibă loc mâine, la Chişinău, cu liderul de la Tiraspol, Chiril Gaburici a enunţat obiectivele Guvernului pe segmentul reglementării problematicii transnistrene pe termen scurt şi mediu. „Ne dorim generarea unei dinamici pozitive în dialogul cu Tiraspolul la toate nivelele şi menţinerea stabilităţii în Zona de Securitate”, a menţionat Chiril Gaburici. Premierul a subliniat necesitatea îmbunătăţirii procesului de comunicare pe mai multe dimensiuni şi activizarea, în acest sens, a grupurilor de lucru sectoriale.
 
În cadrul întrevederii, Prim-ministrul Chiril Gaburici s-a referit la creşterea exporturilor de la întreprinderile din stânga Nistrului pe piaţa Uniunii Europene şi a subliniat, în acest context, necesitatea identificării unei formule eficiente de participare a regiunii transnistrene la Zona de Liber Schimb RM-UE.
 
„Angajamentul Guvernului Republicii Moldova de a crea o dinamică pozitivă în procesul de reglementare transnistreană reprezintă un semnal clar că progresele pot fi realizate în acest domeniu important pentru viitorul Moldovei. Un alt semnal este atenția sporită asupra integrării minorităților naționale, care este un element esențial pentru o societate stabilă și unită”, a menționat Ambasadorul Scanlan.
 
Chiril Gaburici şi Michael Scanlan au spus în concluzie că dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol trebuie să fie concetrat pe crearea unor condiţii favorabile de viață şi activitate pentru populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.