Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-03-13/berd-va-finatza-programe-de-ameliorare-a-mediului-de-afaceri-promovarea-standardelor-europene-shi-de-38941.html
Data: Mar 13, 2015 (20:38)

BERD va finaţa programe de ameliorare a mediului de afaceri, promovarea standardelor europene şi dezvoltarea durabilă a întreprinderilor municipale

Ministrul Economiei, Stephane Bride a avut, astăzi, o întrevedere cu Julia Otto, directorul Reprezentanţei din Republica Moldova a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
 
În cadrul întrevederii, părţile au discutat despre activitatea BERD în Republica Moldova, au trecut în revistă proiectele desfăşurate cu finanţarea BERD, precum şi perspectivele de cooperare.
 
În opinia lui Stephane Bride pentru a dezvolta potențialul economic al ţării și a valorifica oportunitățile DCFTA e nevoie de schimbarea calităţii mediului de afaceri şi a climatului investiţional.
 
La rândul său, Julia Otto a făcut o prezentare a priorităţilor BERD pentru următorii trei ani, incluse în noua Strategie pentru Republica Moldova (2014-2017). Astfel, BERD îşi axează strategia de ţară pe ameliorarea mediului de afaceri, promovarea standardelor europene şi dezvoltarea durabilă a întreprinderilor municipale. De asemenea, directorul Reprezentanţei BERD a dat asigurări că programele de finanţare active vor fi continuate.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, Stephane Bride a apreciat rezultatele cooperării obținute cu echipa locală a BERD, menţionând, totodată, programele investiţionale derulate în ţara noastră în sectorul energetic, precum Linia de Finanţare pentru Eficienţă Energetică în Moldova  (MOSEFF) şi Programul de Facilitare a Finanțării Eficienței Energetice în Sectorul Rezidențial din Moldova (MoREEFF). Totodată, ministrul Economiei a exprimat mulţumiri pentru contribuţia BERD la elaborarea studiului de fezabilitate pentru proiectul de interconexiune electrică dintre Ucraina şi Moldovei la Sistemul continental European ENTSO-E, proiectul de modernizare a reţelei electrice interne de transport ale Î.S. „Moldelectrica” ş.a. Potrivit lui Stephane Bride, aceste proiecte răspund necesităţilor mediului de afaceri, dar şi susţin politicile Guvernului în domeniul energetic.