Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.03.2015

Banca germană KfW va oferi 730 mii euro pentru Studiul de fezabilitate pentru extinderea apeductului Chișinău-Strășeni-Călărași

Banca germană KfW va oferi 730 mii euro pentru Studiul de fezabilitate pentru extinderea apeductului Chișinău-Strășeni-Călărași

Astăzi, 13 martie 2015, Ministrul Mediului al Republicii Moldova Sergiu Palihovici și Gunnar Wälzholz, Director KfW oficiul din Ukraina (responsabil și pentru Republica Moldova) au semnat Acordul de finanțare între Ministerul Mediului și Corporația Financiară din Germania KfW pentru studiul de fezabilitate de extindere a apeductului Chișinău-Strășeni-Călărași.  Suma Acordului de finanțare este de 730 mii euro care va acoperi cheltuielile pentru serviciile unui consultant (tender agent) organizator de  licitația de selectare a Consultantului, executor al studiului de fezabilitate.

Conform proiectului, în colaborare cu experții internaționali, va fi elaborat Studiul de fezabilitate pentru extinderea apeductului, după care va urma proiectarea și construcția rețelelor spre localități. Unificarea sistemelor de aprovizionare cu apă a mun. Chișinău, or. Strășeni și or. Călărași, cu conectarea treptată a circa 20 de localități rurale, situate de-a lungul apeductului, constituie un element strategic de infrastructură în contextul regionalizării serviciilor de deservire comunală.

La ceremonia de semnare a Acordului de finanțare KfW (Institut de Credit pentru Reconstucţii,  care este o bancă deţinută de statul german) au fost prezenți specialiști din cadrul Ministerului Mediului și Thomas Weithöner, Vice-Ambasador, Ambasada Germaniei; Petar Gjorgjiev, Manager de Proiect, KfW Frankfurt; Sergiu Guțu, noul șef al oficiului KfW în Chisinau.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus