Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-03-12/agen-ii-economici-i-persoanele-juridice-i-i-vor-putea-inregistra-afacerile-online-mai-rapid-i-mai-ie-38918.html
Data: Mar 12, 2015 (19:46)

Agenții economici și persoanele juridice își vor putea înregistra afacerile on-line, mai rapid și mai ieftin

Camera Înregistrării de Stat va începe pilotarea registrului electronic unic al agenţilor economici şi organizaţiilor necomerciale (RUAEON), care vine să uniformizeze procedura de înregistrare, modificare, evidență, comunicare și distribuire a datelor tuturor persoanelor juridice și agenților economici. Registrul respectiv a fost prezentat astăzi, la Ministerul Justiției, reprezentanților Camerei Înregistrării de Stat, Direcției organizații necomerciale, Direcției profesii juridice.

Registrul respectiv constituie o platformă unică pentru înregistrarea tuturor entităților cu statut de persoană juridică, dar și a celor cu statut de persoană fizică în calitate de agenți economici de toate tipurile (societăți comerciale, organizații necomerciale, instituții, birouri ale profesiilor juridice etc.). "Scopul registrului constă în unificarea, simplificarea și reducerea costurilor în procedura de înregistrare a diferitor forme de organizare. Nu mai este admisibil ca beneficiarul să solicite un anumit serviciu şi acesta să-i fie oferit peste câteva zile, după ce a pierdut o groază de timp sau chiar și-a pierdut interesul", a explicat ministrul Justiției, Vladimir Grosu.

Potrivit prevederilor din Planul de acțiuni privind implementarea Strategiei de reformare a sectorului justiției, registrul electronic unic al agenţilor economici şi organizaţiilor necomerciale trebuie să fie pe deplin funcțional până la sfârșitul anului 2016.